© 2018 Costa Brava Medic®                                                                                                                    aviso legal
Welkom (NL) Welcome (UK)

Welkom. Wie zijn wij. Openingstijden. Bellen voor afspraak. Waar vindt u ons. Weekends en feestdagen. Info medische hulp. Gezondheidsinformatie.

(+34)972660813   (+34)626598930

Av. Catalunya 28, 17252 Sant Antoni de Calonge - Girona - España

INTERNATIONAL
DOCTOR bienvenido (ES) Welkom (NL) Welcome (UK) bienvenido (ES)
Bienvenue (FR) Bienvenue (FR)

Nederlands
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIPS VAN DE DOKTER (14 maart 2013)


HET VOORJAAR KOMT ERAAN, HEERLIJK...BEHALVE BIJ HOOIKOORTS


Deze week het eerste echt lekkere weekend gehad, zonnetje, windje, genieten. Daar zijn we allemaal wel aan toe.

Echter met het voorjaar begint ook het hooikoorts seizoen. In Nederland verspreiden in maart de eerste voorjaarsbomen al hun pollen, bijv de els en de hazelaar. Het seizoen in Nederland loopt tot en met september, en dan zijn alle inheemse kruiden grassen en bomen wel langs geweest.

Hier in Spanje groeien gedeeltelijk dezelfde planten en bomen. Gedeeltelijk echter zijn er ook specifiek Mediterrane planten, zoals bijv de mimosa, de olijf en de cypres.

Hier begint het allergieseizoen daarom ook nu al met de pollen van de mimosa.


Klachten van hooikoorts of pollenallergie kun je een beetje onderverdelen naar de plaats waar ze optreden:

Niet iedereen heeft overal last van. Sommige mensen hebben alles, anderen hebben alleen last van hun ogen of neus. Ook zal men bij droog en winderig weer veel meer last hebben dan bij vochtig weer.


Algemene tips tegen hooikoorts.


Medicatie.

Er zijn een aantal medicijnen die gebruikt worden bij hooikoorts. Deze medicijnen zijn afhankelijke van de locatie (alleen de ogen, alleen de neus, of overal inclusief de luchtwegen), en ook van de ernst (milde tot ernstige hooikoortsklachten).

Ze zijn te verdelen in lokale medicijnen als neusspray en oogdruppels met een middel tegen allergie, of met een corticosteroid. Of in bijvoorbeeld tabletvorm of drank, die in feite overal werken.

Als u advies wilt met betrekking tot medicatie, of andere vragen heeft, neemt u dan rustig contact op met de praktijk.

Geniet van de lente die voor ons ligt! De mooiste maanden komen eraan...


Anna van Hooff


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Algemene Informatie


Op deze pagina vindt u informatie over uiteenlopende onderwerpen die een relatie hebben met deze regio.